Fokozott figyelemmel a Margitszigeten

A tavaszi időjárásnak köszönhetően ismét tömegek keresik a kikapcsolódás, pihenés lehetőségét a főváros legnépszerűbb parkjában, a Margitszigeten. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a pihenésre vágyok nyugalmának biztosítása érdekében fokozottan ellenőrzi annak rendjét és közbiztonságát.
 
A közterület-felügyelők kiemelt figyelmet fordítanak a margitszigeti védett övezetbe gépjárművel történő, hozzájárulás nélküli behajtás megakadályozására, a rongálások és a jogszerűtlen közterület-használat megelőzésére, illetve minden közrendet és közbiztonságot veszélyeztető cselekményre.
 
A Fővárosi Közgyűlés rendelete alapján a Margitsziget kiemelten védett övezet, amely elsősorban a pihenés, a kikapcsolódás helyszíne a fővárosiaknak és az idelátogatóknak. A Margitsziget nyugalmának biztosítása és értékeinek megóvása érdekében az autósok csak korlátozottan használhatják a területet. A sziget sorompóval elzárt területére csak a BKK menetrendszerinti autóbuszai, a mentők, tűzoltók, rendészeti szervek gépjárművei, közműszolgáltatók gépjárművei, valamint a Budapesti Közlekedési Központ által kiadott behajtási hozzájárulással rendelkezők hajthatnak be.
 
Kérjük a Margitszigetre kilátogató és szabadidős járműveket – bringóhintó, elektromos kisautó, kerékpár – bérlőket, hogy a járművekkel csak a meghatározott útvonalon közlekedjenek, azokról a többi pihenni vágyó nyugalma és biztonsága, valamint a park épsége érdekében ne térjenek le. Kérjük továbbá a kutyával érkezőket, hogy a házi kedvencükre vonatkozó szabályokat tartsák be.