Méltóságteljes és nyugodt megemlékezés

Fokozott jelenléttel vesz részt Mindenszentek és Halottak napja időszakában a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a fővárosi temetőkben és azok környékén, hogy biztosítsa a nyugodt és biztonságos megemlékezést.

A FÖRI az elmúlt évekhez hasonlóan, kiemelt létszámmal felügyeli a rendet a Budapesti Temetkezési Intézet által fenntartott sírkertekben és azok környezetében, valamint megnövelt közterület-felügyelői létszámmal lát el közbiztonsági járőrszolgálatot a BKK Zrt. temetői járatain.

Azok, akik autóval kívánják megközelíteni a temetőket, számítsanak a megszokottnál lassabb haladásra. A forgalmi, valamint a várakozási rend a temetők környezetében megváltozik az október 28. és november 5. közötti időszakban. Ne „megszokásból” közlekedjenek, figyeljék a közúti jelzéseket, és ha tehetik, a híradásokból és a bkk.hu, valamint a police.hu internetes honlapok segítségével már indulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról.

A forgalmat akadályozó járműveket a közterület-felügyelők eltávolíthatják.

Azt kérjük a lakosságtól, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe.

Azoknak, akik a sírkertekbe tömegközlekedéssel kívánnak eljutni, érdemes tájékozódni az érvényes menetrend felől, mielőtt útnak indulnak. 

2017. október 26.

Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság

 Sajtószolgálata